fbpx

Sambutan Hari Malaysia bertema “Di bawah Satu Bumbung ”  

Siaran Akhbar 20 September 2022

Sambutan Hari Malaysia bertema “Di bawah Satu Bumbung ”

 

Sempena menyambut Hari Malaysia ,Dong Zong  telah mengadakan sambutan Hari Malaysia yang bertema “Di Bawah Satu Bumbung” yang termasuk pelbagai aktiviti seperti perkongsian pengalaman silang budaya antara sekolah  dan penyampaian hadiah untuk pertandingan menulis esei dan fotografi menjelang Hari Malaysia. Penganjur berhasrat untuk memupuk semangat kepelbagaian di khalayak awam dan memahami betapa pentingnya memelihara kepelbagaian budaya yang dimiliki kita.

 

Kepelbagaian etnik dan budaya antara aset unik miliki negara kita. Kepelbagaian budaya mencetus semangat hidup berbilang antara satu sama lain dan menyedia wadah untuk berkomunikasi dan saling membantu. Dengan ini, barulah kita dapat mengelak wujudnya budaya satu bangsa untuk hidup bersama dan menyahut semangat kepelbagaian yang kian ketara di pentas dunia.

 

Sambutan Hari Malaysia akan diadakan pada 24 September (Sabtu) 9 pagi bertempat di Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor. Sambutan akan dirasmikan dengan ucapan oleh YB Hee Loy Sian dan Pengerusi Dong Zong Encik Tan Tai Kim.

 

Maklumat Lanjut:

Tema: Di Bawah Satu Bumbung

Tarikh: 24 September 2022 (Sabtu)

Masa: 9 pagi

Tempat: Dewan Perhimpunan Cina Kuala Lumpur dan Selangor

(No.1, Jalan Maharajalela, 55100 Kuala Lumpur)

Pendaftaran: https://forms.gle/cMpQJ38cESP6nYtT6

Untuk maklumat lanjut, sila layari laman sesawang Dong Zong atau FB .Keterangan lanjut, sila hubungi En. Yap Heng Lung atau En Chia Wei Loon (03-87362337)